Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Inspirasjon / tips

Alt om din portåpner

Lurer du på hvilken portåpner du skal velge?

Noen ganger er det de små tingene som gjør den store forskjellen. En garasjeportåpner kan gjøre hverdagen både tryggere og enklere. Med en portåpner slipper du å gå ut av bilen for å åpne garasjeporten, noe som er spesielt praktisk på kalde høst- og vinterdager. Hverdagen blir mer effektiv fordi du sparer tid. Dessuten gir den ekstra sikkerhet for eiendelene i garasjen.

Liftmaster portåpner

– Hos oss får du portåpnere fra Liftmaster, et kvalitetsledende merke med produkter som er laget for å vare. Igland garasjen ønsker å levere kvalitet i alle ledd til sine kunder, fra takstein til portmotor, og det er nettopp derfor vi leverer denne typen portåpnere, forteller vår kundeveileder Rolf Jensen.

 

Hvilken portåpner skal jeg velge?

Igland garasjen tilbyr tre modeller av portåpnere: Liftmaster 80, liftmaster 100 og liftmaster 130. Disse modellene har ulik trekkraft, og valget defineres av portens vekt, høyde og bredde.

– Selv om prisforskjellen ikke er stor, er det ikke behov for en kraftigere og dyrere motor på en liten port. Derfor tilbyr vi de ulike modellene, sier en smilende Jensen.

– Vi bruker som regel Liftmaster 80 til de fleste porter. Dette er bestselgeren vår fordi den passer de fleste standardporter. Den kan brukes til alle leddporter og vippeporter. I tillegg er forholdet mellom pris og kvalitet gunstig, legger Jensen til.

Til store og brede porter, gjerne med mål høyere og bredere enn 4,90 x 2,30 meter, brukes Liftmaster 100 for å unngå at motoren blir utslitt. Liftmaster 130 brukes til de aller største portene, med høyde og bredde over 5,00 x 2,62 meter. En motor som er tilpasset porten, vil kunne utføre jobben med letthet og ha lengre levetid.

Fordeler og tilleggsprodukter

De nye portmotorene har klemsikringsfunksjoner, noe som kan være en fordel dersom du har barn eller husdyr. Denne funksjonen gjør at porten stopper og returnerer for å unngå skade, forteller Jensen.

– Det er kjipt å ødelegge bilen, men det er bare en gjenstand, legger han til.

Fotocelle:
Hvis du ønsker å legge til praktiske tilleggsprodukter, anbefaler vi fotocelle til portåpneren. Med sensorer vil motoren nekte å gå ned hvis noe eller noen står i portåpningen, slik at du unngår skader. Du kan også programmere automatisk lukking for å sikre verdiene i garasjen.

MyQ:
Ønsker du større kontroll over porten, anbefaler vi MyQ som er knyttet til en app du kan laste ned gratis på mobilen. Den lar deg styre porten fra hvor som helst i verden. De fleste har mobilen lett tilgjengelig, så å ha porten knyttet til denne teknologien er en stor fordel. Hvis du er usikker på om du husket å lukke porten på vei til jobb, hytta, ferie eller hvor som helst, kan du sjekke statusen til porten og alltid ha en sikkerhet.

I artikkelen med Kristin og Terje , og artikkelen med Camillas beste tips til sine garasjekunder, kan du lese mer om MyQ.

Kodepanel:
Med et kodepanel kan man åpne porten ved å taste inn en kode.

– Det er veldig kjekt, spesielt for ungene når de kommer hjem fra skolen. Istedenfor å ha en fjernkontroll som de kan miste, kan de lettere trykke inn en kode på garasjeveggen og kjøre inn sparkesykkelen, sier Jensen.

Her finner du våre portåpnere og tilleggsprodukter.

Portåpnere og tilleggsprodukter

Hvordan installere en portåpner?

Du kan enkelt installere portåpneren selv. Ønsker du en veiledning, finner du bruksanvisningen her.

– Skinna leveres ferdig spent. Du pakker ut skinna, skrur motorhodet på skinna med fire skruer, og så er den klar, beskriver Jensen når han blir spurt om den enkle prosessen.

– De fleste skal erstatte en gammel portåpner med en ny, så da er det bare å montere den på omtrent samme måte som den gamle. Deretter er det bare å justere endestoppene som definerer øvre og nedre stilling på hvor porten skal stoppe og starte, og så programmerer du fjernkontrollene, kodepanelene og eventuelt MyQ, legger han til. Endestopp- og kraftjustering på garasjeportmotoren finner du her.

– I verste fall, hvis du står helt fast, er det bare å kontakte serviceavdelingen. Det er helt lov å si «dette fikk jeg ikke til», så kommer vi og hjelper. Vi har hjulpet mange kunder, så det er ikke noe problem! Da er dette en servicejobb, sier Jensen.

Hva er viktig å tenke på ved anskaffelse av ny portåpner?

Når du installerer en portåpner, er det viktig at garasjeporten er avbalansert, det vil si at fjærene og beslagene er riktig justert.

– Det er fjærene på porten som skal løfte porten, ikke portåpneren. Portåpneren skal hjelpe med å åpne og lukke porten, men den skal ikke ta vekten, sier Jensen.

Portmotorene vi tilbyr har ingen smørepunkter, så det viktigste er at porten er i god stand når det gjelder vedlikehold. Etterse eller bestill service på porten for å sikre at beslag og fjærer er riktig justert.

– Av og til får portmotoren skylda dersom noe går galt, men ofte er det porten som er problemet. Med mindre det har vært lynnedslag eller en del på portmotoren ryker, som er sjeldent, er det gjerne dårlig vedlikehold av porten som er årsaken, forteller Jensen.

Bestill service

Om garasjeportene

Dersom garasjeporten skal byttes, er det viktig at porten passer til bygget og plasseringen.

– Velg riktig høyde og bredde, og har du en plassering som ligger mye i sola så hadde jeg frarådet å kjøpe en sort port ettersom en sort port som får mye sol på seg vil utvide seg. Har du garasjen på en topp der det blåser mye, så er det kanskje lurt å få litt ekstra vindavstiving på, sier Jensen.

Trend vs. Moderne garasjeport:

Lobas Eksklusiv Trend har trestruktur, mens Lobas Eksmklusiv Modern har en glatt overflate. Lobas Eksklusiv trend er standardporten som følger med våre bygg dersom kunden ikke velger noe annet. Denne leveres i hvit eller kvartsgrå som standard, med samme pris uavhengig av farge. Lobas Eksklusiv Modern leveres i hvit, antrasitt og sort.
I tillegg har vi flere porter, Lobas Line og Lobas Horisont, som har smal eller bred bord med trestruktur. Gjerne ta kontakt med våre kundeveiledere dersom du ønsker å vite mer.

Kontakt oss.

Leddport vs. Vippeport:

En leddport knekker seg opp under taket, mens en vippeport vipper ut av bygget som en stor plate. Leddporten forsvinner opp under taket og tar ikke plass foran bygget. Vi leverer hovedsakelig leddporter.