Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Inspirasjon / tips

Endestopp- og kraftjustering på garasjeportmotoren

Hva er endestopp- og kraftjustering og hvorfor bør det gjennomføres på garasjeportmotoren? Vi viser deg hvordan!

Hva er endestopp- og kraftjustering? 

Endestopp er punktene hvor porten stopper når den åpner og lukker seg. Hvis dette er stilt inn feil kan du risikere at porten ikke åpner seg helt opp eller stopper opp over bakken.

Kraftjustering er kraften portmotoren må bruke for å lukke/åpne porten. Vi gjennomfører en kraftjustering for å hindre en eventuell personskade eller skade på eiendom hvis motoren er stilt inn med for stor kraft. Hvis porten er stilt inn med for lite kraft er det ikke sikkert at den klarer å åpne porten helt.

Når bør man gjennomføre endestopp- og kraftjustering?

En slik justering bør gjennomføres ved nyinstallasjon av portåpner eller ved service på garasjeporten (hvis du har byttet vaier/fjær). Hvis porten din plutselig ikke vil lukke seg helt er det også en god idé å sjekke om det vil bedre seg etter en endestopp- og kraftjustering.

Hvordan gjøres det? 

Vi har laget en video for å vise hvordan du selv kan gjennomføre en endestopp- og kraftjustering. Følger du stegene i videoen vil garasjeportmotoren først settes i modus for endestoppjustering og deretter i kraftjusteringsmodus.

Service på garasjeporten 

Vi anbefaler årlig service på garasjeporten for å øke levetiden på din garasje og garasjeport. Kunne garasjeporten din trengt en service? Send inn en forespørsel via knappen under og du blir kontaktet av en av våre portspesialister.

Bestill service Serviceavtale