Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Inspirasjon / tips

Camillas beste tips til nye garasjekunder

Camillas 6 beste tilleggstips til nye garasjekunder

Camilla har jobbet på Igland Garasjen siden 2015. Hun vet hva kundene vil ha og har behov for, men hun vet også hva som kan være lurt å tenke over ved kjøp av en garasje.

– Det å kjøpe garasje er en kjempeinvestering. Uten tvil. Jeg har jo selv nylig kjøpt en Igland Garasje, sier vår kundeveileder Camilla. 

Basert på at Camilla har flere års erfaring hos Igland Garasjen og nylig har kjøpt garasje selv – har hun følgende tips til nye garasjekunder som står i sin prosess for å få garasjedrømmen. 

1. Kodetastatur 747EV
Jeg anbefaler veldig at alle kunder vurderer å kjøpe seg kodetastatur. Har du barn som skal inn i garasjen for å hente ut en sykkel, sparkesykkel, akebrett, skateboard eller andre ting, så er det helt supert med kodepanel på utsiden av garasjen. Kodetastaturet er også enkel i bruk. Det jo ikke alltid oss voksene går rundt med portåpneren eller nøkkel til garasjen på lomma, da den ofte henger på et nøkkelknippe. Og det er enklere og å ha et kodetastatur fremfor at alle i familien skal ha hver sin garasjeportåpner. Er man for eksempel ute i hagen og skal inn i garasjen å hente utstyr som gressklipper, snøfres, spade, rake eller andre hageredskaper, så er det å åpne porten via et kodetastatur som henger rett ved garasjeporten – helt prima, sier den smilende kundeveilederen. 

Se produktet her: Kodetastatur

 

2. Fotocelle 771EVK til garasjeportåpningen

Som eier av en garasje står man ansvarlig for sikkerheten ved åpning og lukking av porten. Og det er akkurat den sikkerheten en fotocelle ivaretar! Fotocellen plasseres på skinnen til porten ca 10-15cm fra bakkenivå. Sensoren har en usynlig lysstråle, og når den lysstrålen blir brutt, returnerer porten.  Så hvis for eksempel pus er på vei inn i garasjen i det porten er på vei ned, vil fotocellen automatisk få porten til å reagere med å trekke seg opp igjen. Det er jo helt genialt, sier Camilla. 

– Og bare for å være veldig tydelig: både garasjeport uten fotocelle og garasjeport med fotocelle returnerer ved hindring i portåpningen. Forskjellen er at garasjeporten returnerer i det den fysisk treffer en hindring, mens fotocellesensoren stopper garasjeporten i det sensoren registrerer at det er en hindring i garasjeportåpningen, bekrefter Camilla. 

Les mer om vårt produkt fotocelle her

 

3. MyQ
– Jeg elsker apper for fjernstyring på min egen telefon. Derfor er MyQ mitt neste hotte tips. MyQ er for oss som har ALT på mobilen, for oss som liker en enkel hverdag og digger teknologi, ler Camilla.  

MyQen gjør at du har full kontroll på garasjeporten uansett hvor du er i verden. Se for deg dette: Du er på ferie og en pakke fra posten blir levert på døra. Da kan du på stranden i Hellas eller på hytta på fjellet, åpne og lukke porten fra mobilen din for at pakken kan stå trygt der til du kommer hjem. MyQappen gir deg full kontroll på om garasjeporten er åpen eller lukket, du kan selv åpne og lukke den, samtidig som du får varsel på telefonen hver gang porten åpner seg. MyQ er enkel å koble opp og man kan være opptil 10 brukere tilknyttet samme garasjeporter. Altså, se for deg at du ikke finner nøkkelknippet i farten. Hva har man alltid med seg i lomma? Mobilen så klart, smiler Camilla. 

Se MyQ her

 

4. Snøfangere
Snøfangere er noe kundene ofte «lar være» å bestille fordi de tenker at de heller kan vurdere det ved en senere anledning. De venter kanskje med å bestille frem til de ser behovet. Det kan jeg med hånden på hjertet si at de fleste angrer på. Når garasjen er levert og ferdig montert, gidder man ikke å bestille i etterkant. Erfaringsmessig kan være litt knotete å montere snøfangere selv, da man selv må opp på taket. Men man må ikke glemme at sikkerhet på egen eiendom er ens eget ansvar, derfor vil jeg på det sterkeske anbefale å montere snøfangere i det garasjen blir satt opp, sier en bestemt kundeveileder. 

– I tillegg er det uansett fornuftig og montere snøfangere på hele taket. Snø på deler av taket kan faktisk gi skjev belastning på takkonstrukturen, legger Camilla til.  

Les mer om våre Snøfangere her

 

5. Vannbordbeslag
– Trenger vi egentlig vannbordbeslag? Spør ofte kunder meg. Mitt svar er alltid: Jeg ville valgt det! Men om det er helt avgjørende, er en annen sak. Det er jo som alt annet. Alt trenger beskyttelse, også vannbordet. Vannbordet på garasjen er den delen som er mest utsatt for slitasje. Dette er et bord som står og tar imot alt av vær og vind hele året, år etter år. Hvis ikke dette beskyttes vil det begynne å flise seg med årene. Det forhindrer også vanninntrenging i overgangen mellom vindski og tak. Og spør du meg, så er det en knallfin detalj på garasjen. Det er jo også en måte å vedlikeholde vannbordet på, så slipper man kanskje å bytte det ut når det er gått en god del år, sier Camilla. 

Vannbordbeslag kan du lese mer om her

 

6. Frikoblingslås
– Ja altså, hvorfor ikke ta det med når du først kjøper garasje? Det koster under en tusenlapp, og det er en ekstra sikring hvis garasjeporten plutselig står en dag. Noen kunder har dør i tillegg til garasjeport for å komme seg inn i garasjen, men andre har ikke det. Har man ikke dør i tillegg til garasjeporten for å komme seg inn og ut av garasjen, mener jeg man er helt avhengig av en frikoblingslås. Worst-case scenario kan jo være at strømmen har gått, porten står og nøkkelen til garasjedøren er søkk vekk. Da kan frikoblingslåsen være den eneste muligheten du har for å komme inn i garasjen. Jeg hadde ikke vært i tvil om å kjøpe produktet, sier Camilla.  

Se Nøkkelbetjent frikoblingslåsen her

Se oversikt over flere tilvalg her