Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter

Nedgang i trelastpriser

Nedgang i trelastpriser

Flere instanser varsler nedgang i trelastpriser: Bygg.no melder om at nedgangen resulterer i at vi er tilbake på trelastprisene vi hadde før pandemien.

Treindustrien gjennomførte en undersøkelse som viser at trelastprisene er falt med 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022. Kilde: Treindustrien: Trelastprisen har falt

 

Hva betyr dette egentlig for prisen på din garasje? 

En gjennomsnittlig leveranse av garasje består av ca 40 prosent tømmer, 25 prosent montering, 18 prosent port, dør og vindu, 10 prosent stål og 7 prosent av garasjeprisen går til transport.  Når prisene kun faller på trelasten, mens den øker på andre områder, vil ikke prisen på en garasjen falle like mye. Se visualisering av regnestykket i kakediagrammet under: 

Be om tilbud på garasje

– Vi har det siste året opplevd store svingninger hos våre leverandører. Første en kraftig økning i trelastprisene (over dobling av prisene) før de begynte å falle. Men da begynte priser på andre produkter å stige som energipriser og produkter som krever mye energi å produsere. Dette har gitt betydelig høyere innkjøpspriser for oss og det har ikke vært mulig å ta ut full effekt i markedet. Fallet i trelastprisene har likevel bidratt til at totalprisen på en garasje er lavere enn for et år siden, sier Dag Erik Heier, daglig leder i Igland Garasjen.