Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter

Igland Garasjen 60 år: På innsiden av garasje-eventyret fra Grimstad

Det er trygt å kalle Igland Garasjen for en suksesshistorie fra Sørlandet. Nå har firmaet fylt 60 år.

– Her på Igland Garasjen utgjør vi sammen et veldig velfungerende maskineri, sier Ole Christian Pedersen, teamleder på pakkeavdelingen hos Igland Garasjen.

Pedersen ønsker varmt velkommen inn i hjertet av Igland Garasjen, fabrikken i Grimstad, som er landets mest moderne produksjonsanlegg for garasjer.

På fabrikken jobber 32 dedikerte ansatte fordelt utover seks ulike avdelinger. Sammen produserer de garasjeløsninger av høy kvalitet, som sendes ut til kunder over hele landet.

Bli med på innsiden av industrieventyret som dateres helt tilbake til 1963, og som i dag er landets største leverandør av garasjer.

Går spennende tider i møte

Inne på fabrikken møter vi også teamleder Håvard Salvesen, som har hovedansvaret for å klargjøre ferdige garasjedeler som for eksempel dører, gavler, tak eller større kolli til transport.

– Du kan kalle vår avdeling det siste leddet mellom fabrikken og kunden. Vår jobb er blant annet å pakke inn delene slik at de skal tåle transporten og ikke minst det harde været og klimaet i Norge, sier Salvesen.

Med flere tusen bestillinger i året er det en hektisk jobbhverdag for Salvesen og teamet, selv om markedet nå i vintersesongen er litt roligere.

– Det er alltid full fart på jobb, heldigvis. Vi er jo tross alt Norges største garasjeleverandør. Ingen over, ingen ved siden av, sier Salvesen med et stort smil.

 

– Fylkesledende arbeidsmiljø

I tillegg til å ha fokus på kvalitet i absolutt alle ledd av garasjeproduksjon, trekker både Salvesen og Pedersen stolt fram det kollegiale i firmaet, der mange ansatte har lang fartstid takket være en trivelig arbeidskultur.

På fabrikken er eksempelvis det daglige sosiale høydepunktet bordtenniskampene som arrangeres i lunsjen.

– Det er virkelig ikke en overdrivelse å kalle arbeidsmiljøet her for fylkesledende. Jeg gleder meg alltid til å dra på jobb, sier Pedersen.

Det kan også hans gode kollega Kristen Jamvold stå inne for.

– Jeg trives veldig godt her på Igland Garasjen, og vi er en fin gjeng her på jobb, sier Jamvold.

60 år med garasjer

Det er ingen overdrivelse å kalle Igland Garasjen for et industrieventyr fra Sørlandet.

Siden familiebedriften ble etablert i 1963 av gründeren Nere Igland og videreført i 50 år av sønnen Torbjørn Igland, har Igland Garasjen gjennom årene opplevd eierbytter, oppkjøp av andre garasjeleverandører, og i 2014 ble flere garasjeprodusenter samlet under det felles merkenavnet Igland Garasjen.

I dag har selskapet vokst til å ha 80 dedikerte ansatte, med både hovedkontor og produksjonsanlegg i Grimstad. I dag eies Igland Garasjen av selskapet Optimera, et eierskifte som ikke påvirker verken de ansatte, kundene eller den velkjente kvaliteten som Igland Garasjen har bygd opp i 60 år.

Les om våre garasjemodeller Slik går du frem ved bestilling av garasje

Mer enn garasjeproduksjon

Men Igland Garasjen tilbyr mye mer enn produksjon av garasjer og garasjedeler. Firmaet spesialiserer seg også på bytte av garasjeporter, servicearbeid, samt rehabilitering av rekkegarasjer og enkeltgarasjer.

Ute på oppdrag på Hisøya møter vi Olaf Marius Tellefsen, som jobber med nettopp dette. Ettermarked og servicearbeid er nemlig Tellefsens felt hos Igland Garasjen.

På Hisøya er Tellefsen i full aksjon med å restaurere en eldre garasje, som skal erstattes med nye deler fra Igland Garasjen.

– Vi utfører det meste av arbeider tilknyttet garasje. Noen ganger ombygger vi hele fronten av en eksisterende garasje, og andre ganger har vi nesten en full renovasjon av eldre garasjer. Portmontasje er noe av det vanligste arbeidet vi gjør ukentlig, sier Tellefsen.

– En stor del av jobben vår er å utføre service på garasjer. Alt i fra en standard service hvor vi sjekker at alt av bolter er festet og i topp stand, til mer omfattende serviceoppdrag. Vi leverer alt fra faste serviceavtaler årlig, til enkeltbestillinger. Her hos Igland Garasjen gjør vi alle tjenester som har med garasje å gjøre, sier Tellefsen avslutningsvis.

Få tilbud på garasje Bestill ny garasjeport Service på garasjeport