Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje

Garasje med bod

Garasjen i dag rommer for mange mer enn bare bilen eller bilene. Vi ser en økende trend av forespørsler på garasje med bod, eller tilrettelagt for lagringsplass i garasjen.

Våre kunder som bestiller garasje av oss, bestiller ulike former for bod eller lagringsplass i garasjen. Før var garasjen en plass til å oppbevare bilen, ikke nødvendigvis til lagring, og da var det kun bilen(e) som fikk plass i garasjen.

Nå kan man sikre seg lagring i garasjen ved å bestille garasje med ekstra lagringsplass/bod i bakkant, garasje med lagringsplass langs en av langsidene på garasjen eller ved å legge til rette for lagring ved å ha loft over garasjen.

Få tilbud på garasje Kundebilder Tilpass din garasje

Eksempler på ulike løsninger

(Vi kan også sette opp skillevegg i garasjen, dette vil lage en bod.)

Lagringsplass eller bod i bakkant

Noen kunder velger å ha lagringsplass i bakkant av garasjen uten å nødvendigvis sette opp skillevegg mellom lagringsplassen og der bilene står parkert. Andre kunder ønsker et egen rom eller en fysisk bod med egen inngang, slik at ulike gjenstander kan lagres i «et annet rom» i garasjen. Da bestiller de en garasje som er lengre enn det bilen er, slik at de også får noen ekstra meter til lagringsplass. Her ønsker kunder plass til lagring av for eksempel gressklipper, sykler, grill eller hagemøbler slik at det kan stå tørt i vinterhalvåret.

Garasje med bod i bakkant

Skillevegg: Hvis kunden ønsker å ha en bod i bakkant av garasjen kan vi sette opp en skillevegg. Alle garasjer over 8,4 meter får skillevegg i bakkant, denne kan ha en åpning på 1,8 meter for dør eller lignende. Vi anbefaler uansett at alle garasjer over 8,6 meter får en skillevegg for avstivning, dette vil også lage en bod i garasjen med de fordelene den gir.

Skilleveggen blir levert med en hvit/grå 9mm melaminbelagt kryssfinerplate som har hvit side mot garasjerommet. Dette er en plate vi har svært god erfaring med i en garasje da den tåler mye fukt og er svært lett å rengjøre.

Plassering av dør: Man kan velge å f.eks. sette inn en dør til boden fra innsiden av garasjen eller på utsiden. Setter man inn døren fra innsiden vil boden oppleves som et eget rom i garasjen. Hvis du setter inn døren fra utsiden av garasjen vil den oppleves som en mer separat bod, med egen inngang. Hvis du har inngang til boden fra utsiden av garasjen vil du slippe å gå gjennom garasjen for å hente det du trenger. Det kan være en fordel hvis du f.eks. skal lagre gressklipperen, grillen eller andre store ting.

Lagring langs langsiden av garasjen

Andre ønsker en bredere garasje så de har plass til lagring langs langsiden av garasjen.

Hvis man ikke har plass på tomten til en lang nok garasje for bod i bakkant kan dette være en fin løsning, hvis du har behov for ekstra oppbevaringsplass. For å få lagringsplass langs langsiden av garasjen kan man gå for en halvannen garasje.

En halvannen garasje er litt bredere enn en enkelgarasje og litt smalere enn en dobbelgarasje. Det er som en enkelgarasje med bredere sidefronter, du får plass til én bil. Langs langsiden kan man f.eks. få plass til både verktøy, hageutstyr, lader til elbil og hyller.

Noen av kundene som kjøper en halvannen garasje velger å sette inn en dør i front ved siden av porten. Da vil all lagringsplassen være langs den ene langsiden. Man kan også plassere porten i midten av fronten, uten dør. Da vil du få noe lagringsplass langs begge langtidene.

En halvannen garasje kan f.eks. ha en bredde på 440cm eller 500cm.

Lagring på loft

Vi har også en del kunder som ønsker garasje med loft, slik at de kan bruke garasje som delvis oppholdsrom og lagringsplass. For å få plass til loft anbefaler vi garasjemodellen Hushovd. For å få en enkel tilkomst til loftsrommet kan du bestille gulvspon og trapp eller loftsstige.

Eksempel på garasje med lagringsplass på loftet:

Før du går i gang med garasjeprosessen

Det å ha garasje med bod bidrar også til frigjøring av det du lagrer inne i huset eller i leiligheten. Før du går i gang med garasjeprosessen, kan det være lurt å ha en tanke om hva du skal bruke garasjen til. Skal du ha plass til en eller to biler? Skal du ha plass til ved? Sykler? Gressklipper? Hagemøbler?

Trenger du en plass på tomten til lagring, kan det være lurt å tenke på å bestille en garasje med bod, slik at du i forlengelse av garasjekjøpet ditt også får tilstrekkelig med lagring.

Vi i Igland Garasjen tar høyde for at en normal bilstørrelse er på ca 5 meter. Det vil si at garasjen din minst må være gjerne 6 meter lang. Ønsker du ytterligere plass til lagring, er det lurt å vurdere en garasje som er noe lengre. Dobbelgarasje i størrelse 620×780 cm er vår mest solgte størrelse, nettopp på grunn av behovet for lagringsplass i garasjen.

Få et uforpliktende tilbud Les om garasjeprosessen Hvordan velge garasjemodell