Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Inspirasjon / tips

Tordenvær til besvær

Tordenvær til besvær

Nå nærmer det seg tordensesong: Har du tenkt over hva du kan gjøre for å redusere faren for overspenning på portåpneren i din garasje?

Portåpneren din er ikke automatisk beskyttet mot overspenning ved lyn/tordenvær. Av erfaring får vi flere forespørsler på at garasjeportåpneren ikke fungerer etter sommersesongens tordenvær i sørnorge.

– Vi ser denne økningen av forespørsler spesielt i områder hvor det nylig har vært tordenvær. Hvis det har vært tordenvær i et område, ser vi en økning av forespørsler på ødelagte portåpnere påfølgende dager, sier Arild Neset – som er en av våre port og servicespesialister.

– I dialog med kunden kartlegger vi til hvilken grad portåpneren ikke lengre fungerer og kan i enkelte tilfeller se en årsakssammenheng med nylig tordenvær. Da er det en forsikringssak, ikke nødvendigvis en reklamasjon, legger Arild Neset til.

 

Men når tordenværet først har slått ut en portåpner, er det allerede for sent for portåpneren. Hva om man heller tenker på forebyggende tiltak?

Anbefaler finvern

– Når kundene ringer oss for hjelp etter et tordenvær, må portåpneren byttes ut og settes inn på nytt. Men siden kunden allerede her har erfart hvorden et evt lynnedslag kan påvirke portåpneren, anbefaler vi kundene våre å tenke forebyggende til neste runde med tordenvær. Vi anbefaler derfor alle våre kunder å installere et finvern i garasjen for å redusere risikoen for at portåpneren i deres garasje blir skadet ved lynnedslag, sier Arild.

– Det er også fornuftig å ha montert en nødåpner på port hvis du ikke har egen inngangsdør til garasjen hvis uhellet derimot skulle være ute, legger Arild til.

En nøkkelbetjent nødåpner brukes hvis ingen annen inngang enn garasjeporten finnes til din garasje. Den gir tilgang til garasjen ved strømbrudd, eller hvis du har mistet fjernkontrollene til portåpneren.

Micromatic Finvern pluggbart for stikk
Nøkkelbetjent nødåpner / Frikoblingslås

Om du ikke ønsker å gjøre dette selv kan vår serviceavdeling hjelpe med både installering av finvern og montering av nødåpner i din garasje, i tillegg til kontroll og vedlikehold av port og portåpner.

Bestill service på din garasjeport Det er ikke vanskelig å holde garasjeporten i tipp topp stand