Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter

Selvfølgelig skal du ha full valgfrihet når du bygger garasje

Selvfølgelig skal du ha full valgfrihet når du bygger garasje

Vi strekker oss langt for å tilpasse garasjen etter dine behov og ønsker

Du har helt sikkert kjent på følelsen av at ingen av produktene i en katalog eller på en nettside treffer helt på det behovet du sitter med. Det er alltid irriterende, men spesielt dersom det er snakk om større investeringer som eksempelvis en garasje. Slik vil vi ikke at det skal være når du skal bygge en garasje fra Igland. Derfor har vi et bredt utvalg av modeller som spenner over enkel- og dobbelgarasjer i en rekke ulike stiler og størrelser. Her vet vi at mange finner drømmegarasjen, men er samtidig ydmyke for at de valgene vi har gjort ikke passer for alle. Minst like viktig som et bredt standardutvalg, er derfor at alle våre modeller kan endres og tilpasses på den måten kunden selv ønsker.

Det inkluderer blant annet muligheten til å gjøre endringer på:

Våre garasjemodeller

Vi gjør det enkelt å oppnå sammenheng mellom hus og garasje

De fleste ønsker at det skal være en sammenheng mellom garasjen og huset, og da er det viktig at vi som leverandør kan tilby alle muligheter for tilpasning av garasjen. Det betyr eksempelvis at den kan leveres med smårutede sprossevinduer og dør med fyllinger dersom det passer best til huset. Også garasjeporten kan leveres i et utseende som matcher.

Når det gjelder kledning, er dobbelfals og tømmermannskledning fremdeles svært utbredt, og dette kan du selvsagt også få på garasjen din. Vi ser imidlertid at stadig flere hus bygges med vedlikeholdsvennlige og mer eksklusive kledningstyper. Da er det bare rett og rimelig at du også bygger garasjen din med samme type kledning, noe vi selvsagt kan levere.

Et annet element som er med å på å skape helhet mellom hus og garasje, handler om taket. Velger du en Igland-garasje kan du endre på takvinkelen, typen takstoler som brukes og hvilken tekking som skal monteres. Dermed kan du få en takløsning lik den du har på huset. Har huset opplett eller kvister er dette også noe du kan ta igjen på garasjen hvis du vil.

Du skal også vite at vi kan tilby garasjer med fremskutt front, som vil si du får et lite overbygg foran porten. Dette overbygget har en praktisk funksjon da det beskytter porten mot nedbør, men har også en estetisk side. Mange som velger fremskutt front gjør det for å ta igjen detaljer fra huset, slik som inngangspartier med søyler eller liknende.

Få tilbud på garasje

De viktige praktiske elementene

Elementer som kledning, vinduer, dører og takkonstruksjon handler i stor grad om estetikk og utseende. Samtidig er en garasje mye mer enn utseende da den også skal fylle viktige praktiske formål. Da har blant annet størrelse mye å si.

Hos oss kan du velge mellom garasjer i ulike størrelser – alt fra små enkelgarasjer til romslige dobbelgarasjer. Finner du ikke den størrelsen du er ute etter kan vi imidlertid tilpasse alle modeller også på dette området. Det kan være flere grunner til at tilpasning er nødvendig:

  • Du vil utnytte tilgjengelig plass på tomta maksimalt
  • Du har allerede en betongsåle eller ringmur utenfor standardmål
  • Garasjen er basert på en arkitekttegning som krever spesielle tilpasninger

Da våre garasjer bygges etter CC60 kan du i utgangspunktet øke både lengde og bredde med moduler på 60 cm, men vi er også behjelpelige å lage garasjer som ikke er i henhold til CC60.

Tenk på lagringsplassen

Hvis du vil ha mest mulig lagringsplass i garasjen, er det et par ting du skal tenke på i planleggingsfasen. Det ene er selvsagt størrelsen – jo større garasje du ha, dess mer lagringsplass får du. Ved å øke størrelsen i enten lengde eller bredde kan du eksempelvis få plass til en bod på siden eller i bakkant av garasjen. Vi anbefaler alltid en separat dør til slike boder, slik at du slipper å gå via garasjeporten hver gang du skal inn dit.

For å få mest mulig lagringsplass i garasjer som har loftsrom, bør du også vurdere spongulv på loftet og en loftstrapp for enkel adkomst. Andre tips for å få et litt romsligere loft er å:

  • Bestille takstoler med stubbereis, som øker høyden på kneveggene noe.
  • Velge en takkonstruksjon med kvist eller opplett

Et siste tips er å vurdere om høyden på garasjeveggene skal endres for å få økt innvendig høyde og plass til en høyere port. Det er smart hvis du har en stor bil med takboks eller du trenger litt ekstra plass for å drive med diverse prosjekter i garasjen.

Endring av høyden på garasjeveggene er også aktuelt dersom du må bygge deler av garasjeveggene i mur, typisk hvis du bygger garasjen inn i terrenget. I slike tilfeller kan vi levere ferdig murtilpassede elementer.

Klikk her for å lese mer våre garasjer og alle mulighetene vi tilbyr.