Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter

Mørkere garasjeporter trender i 2022 og 2023

Mørkere garasjeporter trender i 2022 og utover i 2023

Vi har spurt to av våre portspesialister Dag Arne Kristiansen og Arild Neset om hvilke trender innenfor garasje og garasjeport de opplever i dialog med kunden nå. Her presenteres de fire tydeligste trendene.

Trend 1: Mørkere porter
– Vi ser en stor økning av kunder som ønsker mørke porter. Det er veldig populært om dagen. Vi ser også en økning av forespørsler på rehabilitering av eksisterende garasjer, da det kan se ut til at markedet i større grad ønsker ta vare på det de har, fremfor å kjøpe helt nytt. Og da er det er flere som spør etter garasjeporter enn tidligere, sier Dag Arne Kristiansen som stadig snakker med kunder og legger opp kjøreliste for gjennomføring av portmonteringer.

– Det man har merket seg gjennom 2022 og inngangen til 2023, er at flere ønsker å investere i en oppgradering av eksisterende garasje fremfor ny. Dette gjenspeiles i forespørsler og antall befaringer vi har hatt og har fått inn som forespørsler. Her ser vi ser på mulighetene for finne gode løsninger for den enkelte kunde, sier Arild Neset som daglig snakker med kunder som ønsker ny porter.

Trend 2: Fra port med speil til porter med glattere overflate
– Mange av våre kunder har garasjeporter med de tradisjonelle speilene i. Vi ser en større økning av at folk ønsker å bytte ut disse portene til garasjeporter med enklere utseende uten speil, sier Dag Arne.

– De som bor i maritime bomiljøer eller i eldre boligområder velger gjerne Eksklusiv Kassett (garasjeport med speil) av estetisk grunner i nærområdet, sier Arild.

– Vi ser også at det er flere kunder som bryter den glatte og enkle overflater på garasjeporten med et eller flere vinduer av ulike fasonger, legger Dag Arne til.

Se bildegalleri av ulike garasjeporter og garasjeportvinduer her: Ny garasjeport

Trend 3: Tilleggsutstyr som garasjeportåpnere

– Flere kunder etterspør også ulike løsninger til garasjeportene. Kundene etterspør mer informasjon om hvilke produkter vi kan tilby, og det er jo gøy. Da ønsker de for eksempel løsninger hvor de kan styre garasjeporten fra en mobilapp, slik som Liftmaster MyQ Gateway, eller løsninger hvor de kan styre garasjeporten fra bilen (Homelink), sier Dag Arne.

Les Camillas 6 beste tilleggstips til nye garasjekunder her.

Trend 4: Lakkert port
– Kunder etterspør også om det er mulig å få porten lakkert i egen farge. Det går jo selvfølgelig an! Det er bare å spørre når man etterspør ny garasjeport, sier Dag Arne.

Send inn en portforespørsel her

Se ulike garasjeporter under: