Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter Inspirasjon / tips

Hva påvirker prisen på din garasje?

Hva påvirker prisen på din garasje?

Hva må du tenke på, og hvilke faktorer påvirker prisen når du skal kjøpe en garasje? Undersøkelser viser at de viktigste kriteriene til garasjekjøpere når de skal bygge garasje er «pris» og «tilpasningsmuligheter på garasjen». Etter dette kommer punkter som at «leverandøren er seriøs og solid», «god materialkvalitet» og «design».
Alle disse punktene vil påvirke om garasjen blir billig eller dyr. Her forklarer vi nærmere hvilke faktorer som er med å påvirke prisen på en garasje:

1) Størrelse på garasjen

De billigste garasjene er gjerne de minste enkelgarasjene (320×540). De gir få andre muligheter enn å parkere bilen. Dersom du har plass til å bygge en garasje med bod eller loft, kan du kanskje frigjøre plass i huset og øke boarealet. En dobbelgarasje gir også større fleksibilitet i selve garasjerommet. På den måten kan verdiøkningen du får på huset, og tomten generelt, finansiere hele garasjen.

Se våre modeller

 

2) Tilpasninger og design på garasjen

Det er store tilpasningsmuligheter på våre garasjer og vi ser at de fleste ønsker at garasjen skal ha tilsvarende design som huset. Mange tilpasninger er enkle og billige, mens noen kan være kostbare. Da blir det din vurdering i hvilken grad du ønsker at alle detaljene skal være like.

Takkonstruksjonen har også stor innvirkning på prisen. Takstoler med 22 grader er for eksempel billigere enn takstoler med 36 grader.

Se ulike tilpasningsmuligheter

3) Hvor mye av jobben vil du gjøre selv?

De mest prisgunstige garasjene hos Igland Garasjen blir i samarbeid med Montér levert som materialpakke. Her får du med alt du trenger av materialer til garasjen. Om du velger en prekuttløsning, må du montere sammen alt selv – men da er delene du skal montere til garasjen kappet ferdig på mål. Her er det viktig å være oppmerksom at det er veldig stor forskjell i ferdigstillingsgraden på prekuttpakkene hos ulike leverandører. Noen leverandører leverer en materialpakke der du må kappe det meste selv, mens andre har større ferdigstillingsgrad slik at jobben blir enklere for deg. Jo større ferdigstillingsgrad (og da mindre jobb for deg), jo høyere blir prisen.

Se garasjeprosessen

4) Materialkvalitet

De fleste leverandører følger Norsk Standard, men likevel kan det være forskjell på materialkvaliteten. Ligger standarden de følger på minstekravet, eller er den høyere? Kommer trevirke fra Skandinavia, hvor bygget skal stå, eller kommer det fra andre steder hvor trevirke vokser raskere? Er det ubehandlede, eller behandlede materialer? Alle disse faktorene påvirker prisen på garasjen, men påvirker også hvor lang «holdbarhet» garasjen din vil ha.
Store leverandører vil ofte ha bedre innkjøpsbetingelser enn mindre leverandører.

Se garasjen fra A-Å

5) Erfaring

En leverandør som har levert mange garasjer over flere år, vil ha opparbeidet seg viktig kompetanse og erfaring som vil komme kundene til gode. En lokal snekker, setter kanskje opp 6-8 garasjer i året, mens en stor leverandør setter opp det samme antallet hver dag. En spesialisert leverandør har gjennom tusenvis av leverte garasjer perfeksjonert leveransen slik at du får mest utbytte for minst innskudd. Det vil si at du kan få bedre kvalitet til en lavere pris enn om du velger andre til å sette opp garasjen din.

6) Grunnarbeid

Det kan være store kostnadsforskjeller på grunnarbeid, både avhengig av hvor mye du må gjøre, og ikke minst hvor mye du vil gjøre selv. Det som er veldig viktig å tenke på, er at et godt grunnarbeid gir det beste grunnlaget for en god garasje. Vanligvis koster støping av såle og ringmur ca kr 1500,- – 1700,- pr kvm. Prisen forutsetter avrettet og komprimert masse. Dersom det må annet omfattende grunnarbeid til i forkant, som for eksempel sprenging eller pigging, vil prisen øke.

Les mer og finn entreprenør i ditt område

7) Hvor komplett er garasjetilbudet?

Når du bestiller en garasje, er det ofte første og siste gang du gjør det. Veldig mange vet ikke hva man bør vite, eller hva man bør vurdere å ta med i tilbudet, slik at garasjen blir komplett. Mange produkter vil ofte være billigere å kjøpe og montere underveis når man først er i gang, enn i etterkant. Eksempler på dette er vindduk og utlekting under kledning som gjør det enklere å isolere i etterkant, insektsnett i gesimsen eller fuglebånd under takstein. En høy port gjør garasjen mer fleksibel når man får ny bil eller skal selge. Eller kanskje du bør vurdere andre plasseringer av dør og vinduer enn du først hadde tenkt?
En seriøs leverandør hjelper deg med disse spørsmålene, og alle andre punkter du bør vurdere, slik at du får en garasje som svarer til dine forventninger og til ditt planlagte bruk i lang tid fremover.

Andre forhold som påvirker totalprisen:

  • Tilvalg av utstyr og ekstrautstyr
  • Ekstra brannsikring/gips
  • Byggesøknad og eventuelle dispensasjonssøknader

Forskjellen på om en garasje blir dyr eller billig, avhenger altså mye av hvem som skal kjøpe garasjen, og hvilke ønsker og behov garasjekunden har.
Et godt tips er å starte med å sjekke ut reguleringsplanen, slik at du finner ut av hvilke muligheter og eventuelle begrensninger du har, før du går videre og henter inn tilbud.
Ta gjerne kontakt med oss i Igland Garasjen. Vi hjelper deg gjerne og har erfarne selgere som kun selger garasjer. Vi har også medarbeidere som kan hjelpe med byggesøknaden. Fyll ut vårt garasjeskjema så tar vi kontakt for et godt garasjetilbud.

Be om tilbud på din drømmegarasje