OBS: Alle våre garasjer blir levert som uisolerte råbygg, vi leverer ikke garasjer beregnet til boareal. I våre kundehistorier har kunden på eget ansvar gjort tiltak i etterkant av vår leveranse.

Espen har en garasje som ligger på Sotra, rett i havgapet. Derfor var han avhengig av kvalitet på garasjen han fikk satt opp.

– Jeg måtte ha en garasje som tåler vær og vind. Det hele begynte med at jeg var på Straumemessa, og der var jeg egentlig på utkikk etter en innvendig trapp. Men så kom jeg i prat med noen selgere, og nå sitter jeg her med en garasje, sier en smilende Espen over telefonen. Det var trygt å bestille en garasje fra en leverandør som har bygget garasjer over hele landet i over 50 år, forteller Espen, som nå har en Igland Garasje i tunet sitt.

– Jeg har i mange år hatt et bilde oppi huet som sier om hvordan jeg ønsket min drømmegarasje skulle være, og nå har jeg den, fortsetter Espen som til slutt valgte en Groosmodell som garasje.

Espen refererer til sin garasje som sin egen «mancave» som han kan rømme til når dattera får besøk eller når kona ser på Netflix og strikker.
– Dette er min «mancave», mitt fristed og oppholdsrom. Jeg deler selvfølgelig på garasjen også, for det blir jo som en ekstra stue hvor man for eksempel kan ha venner på besøk, sier garasjeeieren som har lagt ned mange timer i å sette sammen garasjen etter hans eget ønske.

Brun pub og amerikansk diner

Espen selv beskriver innredning i garasjen sin som en kombinasjon av en brun pub og gammel amerikansk «diner» stil. På bildene ser innredningen ut som en gammel «diner» fra 60 tallet med rød innredning i høyglans og sjakkbrett i rødt og sort til gulv. Det henger også gitarer, dartspill, skilt i forskjellige former og fasonger på veggene, og sist men ikke minst bakfangere til gamle amerikanske biler med lykter er brukt som hyller. I tillegg er det satt inn både flipperspill og biljardbord i garasjen.

 

– Gammel amerikansk «diner» stil er det tøffeste som finnes. Jeg elsker den stilen, og sjakkgulvet i garasjen er for meg, prikken over i-en.

– Jeg brukte faktisk to år på å finne riktige fliser. Jeg bestilte prøver på fliser fra land som Sverige, Danmark, Frankrike og Tyskland. Til slutt endte jeg opp med fliser jeg fikk tak i gjennom Flexiflis. For meg var det viktig at flisene var slitesterke, og da måtte de testes etter diverse kriterier. Om de tålte vær og vind, høy vekt, oljesøl og bruk av piggdekk. Jeg la flisene ut på utsiden også for å se hvordan de håndterte vær og vind, sier garasjeeieren som understreker at kvalitet er topp prioritet for han.

Hvilke tips vil du gi andre som skal til å bygge garasje?

– Plasseringen av garasjen er viktig. Mitt beste tips er å legge ut en ramme i plank der du har tenkt å sette garasjen, for å få en følelse av både størrelse og funksjonalitet. Prøv å kjør inn i den fiktive garasjen, for å se om den rommer det du trenger og litt til. Jeg lærte fornuften i det på den harde måten. Det var først etter at jeg hadde forskalt ringmuren at jeg så hvor trang porten ble. Dette endte opp med at jeg endret fra 1 dobbel port til 2 enkle porter, sier garasjeeieren fra Sotra.