Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Kundehistorier

Fikk all hjelp jeg trengte!

Fikk all hjelp jeg trengte for å bygge garasjen jeg ville ha!

OBS: Alle våre garasjer blir levert som uisolerte råbygg, vi leverer ikke garasjer beregnet til boareal. I våre kundehistorier har kunden på eget ansvar gjort tiltak i etterkant av vår leveranse.

 

– Det var som å bestige et høyt fjell, men da jeg kom i dialog med Igland Garasjen fikk jeg all den hjelpen jeg trengte. Det forteller Gudrun Benestad.

Da hun flyttet inn i leiligheten på Grim, stod det allerede en garasje på tomten.
– Skjønt garasje. Det var en falleferdig sak, trolig bygd på 1960-tallet. Da jeg åpnet garasjeporten første gangen, falt den ut, og jeg måtte ha hjelp fra naboen for å få porten på plass igjen, ler Gudrun Benestad.

Etter å ha kommet seg vel til rette i ny leilighet og fått pusset opp det som måtte pusses opp, ønsket hun å anskaffe seg ny garasje.

Hadde ingen erfaring fra før

– Det var en krevende prosess å gå i gang med. Jeg hadde ingen erfaring med å bygge noe slikt, og jeg visste heller ikke hvordan jeg skulle gå frem overfor kommunen for å få de tillatelsene jeg trengte for å kunne gå i gang, forteller hun.

Hun visste at endringene som ble gjort i plan- og bygningsloven i 2015 åpnet for at man kunne foreta visse utbygginger uten å søke. Men for å være på den sikre siden og for å unngå at hun gjorde noe galt, tok hun kontakt med teknisk etat i Kristiansand kommune. Det viste seg å bli en langdryg og krevende prosess.

Les mer om garasjeprosessen

Fortgang i prosessen

Gudrun Benestad bor i en firemannsbolig på Grim. Boligen grenser inn til Kjærlighetsstien, og ligger så nære fjellveggen bak, at det var begrensninger i hva som kunne bygges, samt at et nybygg maks kunne være 30 kvadrat.

Hun sendte underveis forespørsel til flere garasjeprodusenter og leverandører. Først da hun kom i kontakt med Igland Garasjen, ble det skikkelig fortgang i prosessen og det ble gjennomført en befaring hos henne.
– Hos Igland Garasjen fikk jeg de nødvendige søknadspapirene. Jeg fylte ut disse og sendte inn. Jeg søkte om å få bygge en garasje på 31 kvadrat, sier hun.

– Nå har jeg plass til både bilen, og alle syklene, smiler Gudrun Benestad

Ønsker du også tilbud på garasje – klikk her

Måtte ha dispensasjon

På grunn av tomteforholdene, måtte hun få en dispensasjon fra kommunen. Selv om søknadspapirene hun fikk av Igland Garasjen var i samsvar med det kommunen ville ha, tok det likevel tid på grunn av de nevnte tomteforholdene. Hun fikk avslag på søknaden. En saksbehandler mente hun måtte søke på nytt, og legge frem andre opplysninger, så skulle det nok gå bra. Også denne søknaden ble avslått, og slik «gikk nu dagan». Nye saksbehandlere gav andre råd. Gudrun søkte følgelig nok engang, og fikk avslag, så enda en gang etter å ha fått nye innspill fra en saksbehandler på teknisk, for så bare å oppleve og få nei en gang til.

Tilslutt fikk hun den nødvendige godkjenningen. Da hadde prosessen pågått i flere måneder.
– Underveis fikk jeg god oppfølging fra Igland Garasjen.

Som søt musikk

– Men det å skulle gå i gang med å bygge en garasje, opplevdes som å bestige en høy fjelltopp nok en gang, minnes hun.
– Det å få vite at Igland Garasjen kunne levere en ferdig montert garasje, var som søt musikk i ørene mine. Da slapp jeg å bygge selv, sier hun.

Men for å bygge ny garasje, måtte den gamle fjernes.
– Hvem har bil og utstyr til å fjerne en garasje, spør hun.

Nok en gang kunne Igland Garasjen hjelpe. Morten Blom som er en av kundeveilederne hos garasjeleverandøren i Grimstad, ble redningen. Han kunne anbefale entreprenøren Halvard Skarpeid, som rev den gamle garasjen og fikk fjernet de gamle materialene. Det var også Skarpeid som gravde ut grøftene til grunnmuren og støpte sålen.

Jeg valgte en garasje med bred port og portåpner, sier Gudrun Benestad.

Kan varmt anbefale

– Oppfølgingen og hjelpen var en stor lettelse. Morten Blom var et funn. Han fulgte opp på en svært god måte, og er en svært hyggelig kar. Jeg snakket varmt om han til naboene, som ble så imponert over jobben, at de ønsker å kontakte ham når de selv skal i gang med å bygge ny garasje, smiler hun.

– Da jeg først hadde fått bestilt ny garasje, gikk det hele veldig fort. På en liten uke ble den gamle revet. Den nye garasjen kom på plass på bare et par-tre dager. Dermed slapp jeg å gjøre jobben selv, sier hun.

Fullroser samarbeidet

Hun kan ikke få fullrost samarbeidet med Igland Garasjen nok.

– Jeg kan varmt anbefale andre som skal bygge garasje, om å kontakte Igland Garasjen. Er det noe jeg angrer på, er det at jeg ikke kom i kontakt med Igland Garasjen tidligere. Da hadde jeg sluppet mye arbeid. Jeg ble svært godt fulgt opp hele veien og fleksibiliteten har vært stor. Det var enkelt, og trygt å overlate jobben til dem, sier Gudrun Benestad.

Be om tilbud på garasje