Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Kundehistorier

En garasje utenom det vanlige

En garasje utenom det vanlige

Med Igland som samarbeidspartner er det meste mulig!

Som Norges ledende leverandør av garasjer, er vi opptatt av at kundene skal få akkurat den garasjen de drømmer om. Derfor har vi et stort utvalg standardmodeller, men en av våre store styrker er at vi strekker oss langt for å gjøre de tilpassningene kundene ønsker. Hos oss er det mulig å gjøre nær sagt alle mulige tilpasninger og våre medarbeidere står alltid klare til å gi kundene våre gode råd og tips til hvordan ulike utfordringer kan løses.

Da Mads Vegard Haugen på Rjukan skulle bygge seg ny garasje, var nettopp tilpasningsmulighetene en viktig faktor. Hans nye garasje er nemlig ganske langt fra standard da den både huser et verksted og plass til to biler.

– I verksted-delen er det ikke loft, så jeg har omtrent 6,5 meter under taket. Der har jeg en løftebukk som kan løfte en Transporter uten problem, forteller Mads Vegard.

I resten av garasjen er det romslige 3,20 meter under taket og loft som brukes til oppbevaring. Dermed har hatt fått drømmegarasjen med alle funksjoner under samme tak og med god plass til alt han trenger. For å få enda mer nytte av garasjen vil deler av loftsetasjen før eller siden bli innredet til et hobbyrom.

Legg inn en garasjeforespørsel her

God hjelp fra garasjeekspertene

Når en slik garasje skal bygge er det behov for en rekke tilpasninger, og da lønner det seg å være alliert med en garasjeekspert. Allerede før Mads Vegard tok kontakt med Igland hadde han et godt inntrykk og visste at det var gode muligheter for tilpasninger. Gjennom dialogen om mulige tilpasninger og løsninger ble inntrykket bekreftet, og en av tingene Igland kunne hjelpe med var å få til en løsning slik at garasjeporten i verkstedet kan åpnes samtidig som det står en bil på løftebukken.

– Igland foreslo at skinnene til garasjeporten kunne monteres i skråtaket slik at porten går langs taket når den åpnes. For å få til dette måtte jeg ha en annen type portåpner enn de som vanligvis brukes. Den koster litt mer, men har kraftigere motor og kan dessuten styres med telefonen via WiFi. I tillegg har den batteri slik at det mulig å åpne porten selv om strømmen skulle gå, forteller Mads Vegard.  

En annen spesialtilpasning handler om størrelsen på garasjen. Du har sikkert skjønt at den er vesentlig større enn alle våre standardmodeller, men det måtte også tas andre hensyn,

– Tidligere stod det en gammel carport der garasjen skulle bygges. Jeg gjenbrukte og utvidet betongsålen til carporten, men sluttresultatet var ikke på mål som gikk opp med CC60. Dette var ikke noe problem for Igland i det hele tatt og de produserte elementer som passet perfekt til sålen og fundamentene, sier Mads Vegard.

Rask levering og byggetid

Når valget er tatt og garasjen er bestilt, er de fleste interessert i få selve jobben gjort så raskt som mulig. Med en garasje fra Igland kan du velge å få elementene levert og gjøre byggejobben selv, eller du kan bruke våre snekkere til hele jobben. Mads Vegard valgte å bruke våre folk og opplevde at byggeprosessen gikk på skinner hele veien.

– Hos meg var det én montør som gjorde jobben alene, og det tok ikke mer enn halvannen uke fra byggesettet ble levert til garasjen var ferdig bygget. Hele jobben er veldig forseggjort, og jeg har ingenting å sette fingeren på, forteller Mads Vegard.

Han legger også til at det tok kort tid fra byggesettet ble bestilt til det ble levert – det var faktisk nesten så han ikke var ferdig med grunnarbeidet før materialer var på plass og montøren var klare til å gå løs på jobben.

Alt ordner seg

Selv om byggeprosessen gikk på skinner, oppstod det likevel et par utfordringer. Da portene ble montert synes Mads Vegard at vinduene var plassert litt høyt, men dette ble raskt ordnet ved at montøren byttet rundt på de to øverste leddene i porten. Han forteller også at det oppstod en misforståelse rundt trapp til loftet:

– Jeg trodde jeg hadde bestilt trapp og platå til loftet, men det viste seg at det ikke var tilfelle likevel. Dette ordnet Igland smertefritt opp i og det forsinket ikke prosjektet. Alt i alt er jeg veldig fornøyd etter å ha bygget garasje fra Igland. De er løsningsorienterte, fleksible og raske, og i mitt prosjekt klaffet alt veldig bra. Prikken over i´en sett fra utsiden er at Igland ordnet med spotter på en aluminiumsskinne slik at lysene er sentrert over vinduene i porten, forteller Mads Vegard.

Når han ser tilbake på prosjektet er det faktisk bare én ting han ville ha endret på:

– Høyden på kneveggene skulle ha vært en halvmeter høyere for å få litt mer plass på loftet. Et av mine beste tips til andre som skal byge garasje er derfor å tenke langt frem i tid for å ta høyde for alle behov som kan oppstå, avslutter Mads Vegard Haugen.

 

Ta kontakt for å finne din drømmegarasje

Kontakt Igland Garasjen i dag hvis du vil vite mer om hva vi kan gjøre for å bygge din drømmegarasje – som du har sett er det svært mye som er mulig.