Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Kundehistorier

En ekte gårdsgarasje

En ekte gårdsgarasje!

I påsken 2018 fant Hege den gamle låven sammenfalt på grunn av store mengder snø. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å finne ut hvordan de skulle erstatte Låven som opprinnelig sto der. Svaret ble å sette opp en splitter ny garasje der låven tidligere hadde vært.

– Jeg valgte Igland Garasjen fordi det er et kjent navn og en stor aktør når det kommer til garasjer. De kom også ganske fort opp som et alternativ når vi begynte å undersøke mulighetene for garasjeleverandør.

Hege sin garasje tar utgangspunkt i garasjemodellen Hushovd, med saltak og gode muligheter for oppbevaring. I motsetning til den tradisjonelle enkel eller dobbelgarasjen, har de kjøpt en garasje som skulle erstatte den sammenfalte låven. Dermed er størrelsen på garasjen 15×6,5m. På grunn av størrelsen har garasjen en enkelport, en dobbelport og en vanlig dør som leder inn til en bod.

Selv om garasjen er i overkant av det man vanligvis ser av størrelse, blir den foreløpig brukt som en helt vanlig garasje for biler, sykler og andre ting som trenger å bli lagret. Selve loftet er det ikke gjort noe spesielt med enda, da Hege ikke bestemt seg for hvordan eller hva hun ønsker å bruke dette til.

Den store garasjen har også skapt oppsikt i nærområdet, og det var ikke sjeldent at Hege fikk spørsmål som «Hva i all verden er det dere har bygget?»

Da Hege skulle begynne garasjeprosessen, ønsket hun at garasjen både skulle stå i stil med huset, men også stå i stil med historien til tomta. Det at plassen tidligere hadde vært et småbruk førte derfor til at garasjen fikk et «gårdspreg» og kan minne litt om en låve.

– Når eiendommen har den historien den har, så er det gøy å kunne videreføre dette, sier Hege.

Selv om mange av detaljene på garasjen er utenom det vanlige, var det ikke problematisk å få akkurat den «garasjelooken» hun ønsket seg. En av tingene som måtte spesialbestilles var garasjedørene. Selv om de kanskje ser noe «gammeldagse» ut så er det vanlige ståldører med fjernkontroll som enhver annen garasje har, bare med låvelignende detaljer.

– Det er ingen stopper for unike muligheter når du skal kjøpe garasje, sier den førnøyde garasjeeieren. Det var ikke noe problem å finne de unike mulighetene jeg ønsket meg.

Be om tilbud på garasje

Søknadsprosessen til kommunen gikk veldig greit. Som nevnt tidligere hadde de allerede hatt en bygning på plassen der garasjen skulle bygges. Allikevel måtte de søke til kommunen for å sette opp garasjen, men fikk god hjelp fra rådgiverne hos Igland Garasjen gjennom hele prosessen.

– Vi fikk absolutt den hjelpen vi trengte. Alle spørsmålene vi hadde gjennom hele prosessen kunne vi spørre rådgiverne våre om, forklarer Hege.

Etter at de først tok kontakt fikk de blant annet hjelp til å beregne målene garasjen skulle og hvilke tilvalg som passet best til deres behov. Under denne prosessen er det helt vanlig at man endrer mening eller kommer frem til at man kunne trengt noen andre detaljer på garasjen. Da Hege ønsket å gjøre garasjen litt høyere enn det som i utgangspunktet var avtalt, var dette ikke noe problem å endre på tegningene.

– Det var en uproblematisk prosess å legge til de endringene man fant ut av etter hvert. Her var kundeveileder veldig behjelpelig.

Da vi spurte Hege om hun hadde noen tips til dere som ønsker å bygge garasje var svaret at det er viktig å tenke på hva man trenger og hva man ønsker å bruke garasjen til.

Les om alt garasjen kan brukes til