Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Inspirasjon / tips

Garasje med carport – med eller uten bod

Eirik anbefaler carport i tilknytning til garasje med bod

Eirik Gullaksen har 10 års erfaring med garasje. Garasje med carport er kanskje ikke hans mest solgte garasje, men han kan gi noen råd på hva du bør tenke på dersom du vurderer en garasje med carportløsning.

– Mange av de som ønsker garasje med carport skal ofte bygge tett opp mot huset og da vil en carport gi en «luftigere følelse mellom hus og carport, sier Eirik.

Videre forteller han at mange av de som velger garasje med carportløsning også ønsker bod for lagring i bakkant. En carportløsning har Gullaksen også sett bli brukt til utestue, fremfor plassering av bilen på sommerstid.

Carport kombineres med garasje med port og bod

– Noen kunder foretrekker også at halve garasjen er en carport, eller har en carportløsning. Hvis man for eksempel kjøper en dobbelgarasje, så betyr det at den ene halvdelen er lukket med vegger og garasjeport som en vanlig garasje. Den andre delen av garasjebygget er åpen på flere sider, men har tak over, legger Gullaksen til.

Når man vurderer en garasje med carport er det viktig å tenke på at avtrykket på selve garasjebygget blir akkurat det samme som en vanlig dobbelgarasje. Derfor gjelder de samme søknadsreglene for garasje med carport, som ved en helt ordinær garasje.  Les mer om gjeldende regler for søknad ved bygging av garasjer her.

Send inn en garasjeforespørsel her

Hvilke tips ville du gitt en kunde som vurderer en garasje med carport?

Tips 1:
– Jeg vil anbefale en carport med bod i bakkant. Da får du lagret dine ting trygt, uten å være bekymret for vær og vind samt tyveri. Men har du plass til en lukket garasje, ville jeg absolutt anbefalt det. En carportløsning gir jo begrenset beskyttelse mot vær og vind samt at en ikke kan oppbevare dekk og annet løsøre sikkert, sier Eirik.
– Om du likevel går for carportløsning, anbefaler jeg er carport med bod i bakkant. Da får du lagret dine ting trygt, uten å være bekymret for vær og vind samt tyveri, legger Gullaksen til.

Tips 2:
– Jeg må tipse på samme måte som jeg gjør til de som velger å bygge garasje uten carport. Bygg garasjen din etter behov og gjerne med tanke på hvilke biler du ønsker å ha i garasjen i fremtiden. Har du og din familie én bil i dag, men vurderer å kjøpe en bil til. Høyde på port er også viktig å tenke på. Mange ønsker å komme inn med takboks montert. Med dagens høye SUVèr, bør du tenke på å bygge en større eller høyere garasje, sier Eirik.

Tips 3:
– Mange kunder har også en oppfatning av at carport er mye billigere enn en vanlig garasje, da en carport ikke består av tette vegger. Dette er ikke nødvendigvis tilfellet da reduksjonen kan begrense seg til prisen på porten, dør og vindu mm og eventuelt montering, sier Eirik.

Våre kunder velger en carport i tilknytning til bod eller som en forlenget del av en lukket garasje. De aller fleste kunder velger en takkonstruksjon som er like bred som en dobbelgarasje, men deler garasjen i to ved at den ene delen er lukket og den andre delen er en carport løsning. I tillegg velger kunder en noe lengre garasje for å få bod i bakkant av carporten, slik at carporten ikke får en helt åpen løsning, men en carport med vegg i bakkant på grunn boden og med en sidevegg.

En carport trenger ikke være begrenset til bil, det er flere av våre kunder som bruker carporten til utestue eller lagring av ved og andre ting som har godt av god luftgjennomstrøming.

Igland Garasjen leverer garasjer med carportløsning. Per definisjon er en carport et bygg med maks to vegger som er tette. Igland garasjen leverer garasje med tilknyttet carport løsning, hvor den åpne carportdelen av bygget er i tilknytning til et tett garasjebygg.

Les mer om våre garasjer med carportløsninger her

Ønsker du å lese om andre garasjetips? Klikk på lenken under:

Camillas 6 beste tilleggstips til nye garasjekunder