Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Kundehistorier

Utvider fra én til to Igland garasjer

Frode hadde allerede en garasje, men da han så behovet for en til, falt valget på garasjemodellen Fjære.

– Denne garasjemodellen mener jeg passer best til garasjen jeg har fra før. Den er også fra Igland Garasjen; det er en Grimstad-garasje! Så jeg valgte modellen Fjære for å matche den, forteller han. 

Forberedelser til vinteren

Grimstad-garasjen som står fra før, har han hatt siden 2002. Nå har barna fått hver sin bil, som trenger garasjeplass.  

Det har vært vintre med mye snø og is, så jeg trengte plass til deres biler. Barna mine bor hjemme og skal bo her i noen år til, sier Frode.  

Det viktigste var at den stod klar før vinteren, og nå er det plass til alle biler når kulden kommer. Han mener også man aldri får nok lagringsplass.

 

Igland Garasjen: en seriøs leverandør 

Grunnen til at han valgte Igland Garasjen som leverandør er enkel:  

– Igland Garasjen er en seriøs leverandør som jeg har erfaring med, sier Frode. 

Han forteller fornøyd om en dag våre serviceteknikere kom for å bytte vaiere og smøre opp i den gamle garasjen. Dette er en jobb Frode selv har gjort i alle år siden han fikk garasjen, men det var først nå han trengte ekstra bistand. Våre garasjer er laget for å vare, og vi anbefaler å vedlikeholde garasjen på lik linje med en bil. Hvilket det ser ut til at Frode har hatt god rutine på. Les vedlikeholdsguiden her.

 

En Fjære garasje med tilpasninger 

Garasjen er 6.20×6.60 m, en størrelse han valgte basert på den plassen han hadde tilgjengelig.  

– Den kunne ikke bli noe lenger bak, og jeg ville ha god plass til å rygge ut bilen foran, sier Frode og forteller fornøyd at han kun har en garasjeport istedenfor to på den nye garasjen sin. 

– Da har du ikke den stolpen i midten; det er egentlig en fordel, sier han.
Her kan du lese mer om garasjeporter.

Igland Garasjen gjør gjerne tilpasninger for sine kunder, og dette prosjektet var ikke noe unntak. Garasjen er senket fra en takvinkel på 22 grader til 20 grader. Ettersom garasjens mønehøyde er senket, vil den bli for lav til å ha et lagringsloft, og da trengte han hverken loftgulv eller trapp.  

– Dersom den hadde blitt 4 m i mønehøyde måtte jeg søkt om tillatelse, men jeg fikk den tilpasset så jeg slapp det. Loft med lagringsplass har jeg allerede i den andre garasjen, så det måtte jeg ikke ha i denne, forteller han.  

Samtidig ønsket han å unngå at den nye garasjen skygget for solcellepanelene som er montert på den andre garasjen. Videre forteller Frode hvordan garasjen ble perfekt til grunnmuren som er av betong. Med hjelp fra naboen, som er anleggsgartner, ble det i tillegg lagt brostein rundt garasjen, noe som ga det hele et fint og gjennomført utseende. 

Frodes tips til andre kunder 

Frode utfordres til å gi sine beste tips til andre kunder som vurderer å kjøpe garasje. Til dette svarer han at det er lurt å tenke på hva bruksområdene til garasjen skal være, og nevner at man burde vurdere om man ønsker lagringsplassen i andre etasje eller ikke, slik han selv hadde gjort. Å planlegge godt mener Frode er essensielt, og henviser til en sjekkliste på kommunens hjemmesider. Han minner om at alle avtaler skal koordineres med hensyn til graving, muring, elektrisk arbeid, og montering. Videre legger han til at man henter ut tilbud på gravingen og muringen før man sender inn en bestilling til oss.  

– Prosessen før er viktig fordi muren må være riktig før garasjen er på plass. Det skal være riktig størrelse med et visst antall feilmarginer. Samtidig er det viktig at murer vet om kravet til tegninger og at murer faktisk har riktig tegninger! Alt av grunnarbeidet må være ferdig først, sier Frode.  

Til slutt får vår kundeveileder, Terjei Kløvfjell, skryt for sin innsats.

– Veldig dyktig, han jeg hadde dialog med. Høflig, og har virkelig peiling! Enormt dyktig. Jeg har vært borti mange før, men Terjei var helt rå. 

Frode utdyper at det kan virke som at kundeveilederen vår Terjei har jobbet i bransjen lenge og kan alt om Igland Garasjen. Om resultatet og sin splitter nye garasje sier han:

– Veldig gøy å få den helt ferdig, og at alt fungerte med en gang!

Send oss en garasjeforespørsel