Vi oppdaget at du er på en mobil enhet.
Vår garasjebygger gir best opplevelse på desktop eller nettbrett.

Ta meg til grasasjebygger
Få tilbud på garasje
Informasjon / nyheter

En garasje med flatt tak

En garasje som passer til moderne hus

Med funkisgarasjen Balder fra Igland Garasjen, får du nå også flatt tak og moderne linjer på garasjen.

Hvis du tar deg en titt på nye boligfelt i nærområdet ditt, legger du nok merke til at mange av boligene bygges i moderne utførelse. De mest typiske eksemplene er de funkis-inspirerte boligene med stramme linjer, kvadratiske former og flatt tak. Denne typen hus blir stadig mer populære, noe som også reflekteres i valgmulighetene hos de ulike boligprodusentene

– Vi har sett litt nærmere på dette. En gjennomgang av en rekke boligprodusenters husmodeller viser at omtrent en tredjedel av modellene leveres med flatt tak, sier produktvikler i Igland Garasjen, Magne Audun Johansen.

BILDE: Produktutvikler på Igland Garasjen, Magne Audun Johansen

Tar du derimot en kikk på utvalget hos forskjellige garasjeprodusenter, vil du fort se at situasjonen er ganske annerledes. Her er det som regel saltak og pulttak som dominerer, og det er ganske langt mellom funkisgarasjene med flatt tak. Igland Garasjen var ikke noe unntak i så måte, men det har vi nå gjort noe med.

 

Hils på Balder med flatt tak

Igland Garasjen har i samarbeid med Montér utviklet en garasjemodell som passer til den moderne byggestilen. Resultatet er Balder, som har et moderne design og tilnærmet flatt tak. Helt flatt er det imidlertid ikke – av hensyn vannavrenning er det lagt inn et fall på 3 grader. Fallet er ensidig, som vil si at regn- og smeltevann renner fra én side til en annen. Dette er både en trygg og kostnadseffektiv måte å lage flate tak på. Taket er ellers tekket med Mestertekk, som er et norskprodusert ett-lags takbelegg spesielt utviklet for vårt værharde og barske klima.

Be om et uforpliktende tilbud
Bilder av Balder med liggende eller stående kledning, med ulike muligheter for hvor 3 graders fallet på taket kan være:

– Vi har også valgt å bruke utvendige takrenner og nedløp i stedet for innvendige løsninger. Erfaringen er at innvendige løsninger fører med seg mye ekstraarbeid og at innvendige nedløp ofte er forbundet med større risiko for frostskader, forteller Magne Audun Johansen.

Det ensidige fallet gjør imidlertid at det kun er én renne på garasjen, og denne er plassert på den ene langsiden. Dermed påvirker ikke takrenne og nedløp utseendet på garasjen i nevneverdig grad.

I likhet med mange moderne hus har heller ikke Balder takutspring eller utstikk. Det vil si at taket ikke stikker utenfor veggen og at overgangen mellom vegg og tak nesten er sømløs.

Vi har imidlertid lagt på et beslag som stikker litt ut og opp rundt hele taket. Dette er gjort for å sikre lufting bak kledningen, sier Magne Audun Johansen.

Med Balder får du altså en garasje som passer svært godt til moderne hus med flate tak. Den passer imidlertid også godt sammen med saltakshus uten utstikk. Denne måten å bygge saltakshus på blir stadig mer utbredt.

Les mer om Balder her

Tilpasninger er alltid mulig

Selv om vi er svært fornøyde med den nye garasjen, er vi alltid åpne for du som kunde har et ønske om å tilpasse eller endre litt på den. Som for alle andre garasjer fra Igland, er det selvsagt fullt mulig. Du kan endre både størrelse, kledning, port, vinduer/dører samt tilpasse garasjen til terrenget.