Skal du bygge garasje?

Igland Garasjen har gjennom 50 år erfart at det er mange praktiske menn og kvinner som fint klarer å bygge sin garasje selv. Mange ønsker likevel å få garasjen levert ferdig montert, klar til bruk.  Andre ønsker å spare noen kroner og bruke fritiden til å bygge garasjen. Igland Garasjen har løsninger både for deg som ønsker en ferdig garasje og for deg som vil legge inn litt egeninnsats. Tiden du bruker på byggingen, varierer etter hvilken løsning du velger, det samme gjelder kravene til kompetanse.

Før du starter å bygge garasje

Etter nye byggeregler fra 1. juli 2015 kan man nå bygge garasjer under 50 m2 dersom bygget har maks 4 m mønehøyde og 3 m gesimshøyde. Det må også være innenfor utnyttelsesgraden på tomten og plasseres minimum 1 meter fra nabogrensen. Vi anbefaler at du snakker med din kommune før du bygger, slik at du er sikker på om du kan bygge, eller om du må søke først.

Hva er neste steg?

Neste steg er å vurdere hvor mye du ønsker å gjøre selv. Det vil avhenge av hvor stort budsjett du har, og hvor mye ledig tid du har til å bruke på å bygge garasjen.

Igland Garasjen har tre alternative garasjepakker til alle standardmodellene:

montert
1)      Ferdig montert (ferdiggarasje): Dette velger du dersom du ikke ønsker å gjøre noe selv. Stadig flere velger ferdig montert garasje for da slipper man å bruke verdifull fritid på å bygge garasje. En ferdig montert garasje vil kunne være klar til bruk 5-7 uker etter at bestilling av leveransen er gjort. Våre dyktige montørlag bruker gjennomsnittlig 2-4 dager på å sette opp en garasje.
elementer
2)      Ferdige elementer (byggesett) gjør at du mye raskere kan bygge garasjen din selv. Både takstoler og vegger leveres ferdig sammensatt. Din jobb er da å montere byggesettet sammen til en ferdig garasje. Fra Igland Garasjen får du en fyldig monteringsveiledning og det er også videosnutter på hjemmesiden og youtube som hjelper deg gjennom byggingen. Byggesettet vil kunne være klart til montering 3-5 uker etter bestilling av leveransen.  Tilbakemelding fra kundene våre er at de gjennomsnittlig bruker 1-3 uker på å montere en garasje.
precut
3)      Ferdig kappet (prekutt) er en løsning hvor du selv setter sammen reisverk, vindsperre, avstivning og kledning. Alt reisverk og konstruksjon er ferdig kappet på mål, og takstolene er ferdig satt sammen. Det følger også med denne løsningen, en fyldig monteringsveiledning. Denne garasjepakken kan være klar til levering 3-5 uker etter bestilling. Monteringstiden vil være noe lenger enn for byggesett siden du må bygge veggene selv. Våre kunder melder tilbake om gjennomsnittlig monteringstid på 2-4 uker.

Se alle våre garasjemodeller

Vi kan også hjelpe med grunnarbeid

Igland Garasjen tilbyr også grunn- og murarbeid. Det gjør at vi kan håndtere hele prosessen for deg og du kan være sikker på at alt blir utført etter våre kvalitetskrav!

Mange leverandører har tilsvarende eller lignende navn på sine garasjepakker, men likevel varierer det ofte mye hva pakkene inneholder og hvor mye som følger med, både av produkter og tjenester (Noen selger f.eks. uten takstein og port). Det er derfor viktig å sjekke spesifikasjonene i tilbudet nøye og være sikker på at alt du trenger for å bygge garasjen er inkludert i tilbudsprisen.

Den billigste garasjepakken er det Igland Garasjen kaller prekutt som er ferdig kappet materialer. Denne krever imidlertid også mest egeninnsats, høyest kompetanse og en del mer verktøy. Med et byggesett eller ferdig garasje blir selve byggeperioden på egen tomt vesentlig forkortet og du kan raskere ta i bruk din nye garasje. Når du skal velge garasjepakke, er det viktig å tenke igjennom hvor mye tid du har til rådighet og når du ønsker å ha garasjen ferdig. For de fleste vil en ferdig montert garasje være raskeste vei til målet, mens både byggesett og prekutt er gode alternativ for en som har lyst og tid til å sette opp garasjen selv.

magasin-garasjer-mirijam-208x300.jpg
Nå kjøper ca 80 % av kundene et byggesett eller en ferdig garasje. Over flere år har tendensen vært at kundene ønsker mindre og mindre arbeid selv. Det er også ganske imponerende og se hvor fort det går når våre erfarne montører monterer et byggesett på byggeplassen. Den erfaringen med å bygge garasjer som de besitter, er det få i Norge som kan konkurrere mot.
Mirjam Reiersølmoen, Salgssjef Igland Garasjen.

Igland Garasjen hjelper med å finne de beste løsningene for hver enkelt kunde på selve garasjen og utformingen av denne. Igland Garasjen gir også råd om hvilken grad av ferdigstilling på garasjen som vil passe best – alt etter kundens budsjett, behov og egne ønsker.

Få tilbud på din drømmegarasje