Hvor mye koster egentlig en dobbelgarasje?

Imenes 620-170
Hva må du tenke på, og hvilke faktorer spiller inn i prisen når du skal kjøpe en dobbelgarasje? Alle undersøkelser viser at de viktigste kriteriene til garasjekjøperne er pris og kvalitet. Disse henger jo også naturligvis sammen. Ulike forhold som påvirker prisen på en dobbelgarasje er:

1) Størrelse på dobbelgarasjen.

De billigste dobbelgarasjene er også gjerne de minste (560×560). De gir få muligheter utover det å parkere bilen. Dersom du for eksempel kan bygge en garasje med bod eller loft, kan du få muligheten til å flytte ut en bod du har inne huset og øke boarealet. På den måten kan verdiøkningen du får på huset, og tomten generelt, finansiere hele dobbelgarasjen.

2) Hvor mye vil du gjøre selv.

De mest prisgunstige dobbelgarasjene blir levert som en prekuttløsning, hvor du selv må montere sammen alt. Jo mindre du ønsker å gjøre selv, jo høyere blir prisen. Hos Igland Garasjen starter den minste dobbelgarasjen i 2019 på kr 77 000,-

3) Materialkvalitet.

De fleste leverandører følger Norsk Standard, men likevel kan det være forskjell på materialkvaliteten. Ligger standarden de følger på minstekravet, eller er den høyere? Kommer trevirke fra Skandinavia, hvor bygget skal stå, eller kommer det fra andre steder hvor trevirke vokser raskere? Er det ubehandlede, eller behandlede materialer? Alle disse faktorene påvirker innkjøpsprisen på garasjen, men påvirker samtidig hvor lang «holdbarhet» dobbelgarasjen din vil ha.

4) Erfaring.

En leverandør som har levert mange garasjer over flere år, vil ha opparbeidet seg en erfaring som vil komme kundene til gode. En lokal snekker, setter kanskje opp 6-8 garasjer i året, mens en stor leverandør setter opp det samme antallet hver dag. En leverandør har gjennom tusenvis av leverte dobbelgarasjer kunne perfeksjonere leveransen slik at du får mest utbytte for minst innskudd. Det vil si at du kan få høyere kvalitet til en lavere pris enn om du velger andre til å sette opp dobbelgarasjen din.

5) Grunnarbeid.

Det kan være store kostnadsforskjeller på grunnarbeid, både avhengig av hvor mye du må gjøre, og ikke minst, hvor mye du vil gjøre selv. Det som er veldig viktig å tenke på, er at et godt grunnarbeid gir det beste grunnlaget for en god garasje. Vanligvis koster støping av såle og ringmur ca kr 1500,- – 1700,- pr kvm. Prisen forutsetter avrettet og komprimert masse. Dersom det må annet omfattende grunnarbeid til i forkant, som for eksempel sprenging eller pigging, vil prisen øke.

Andre forhold

-Tilvalg av utstyr og ekstrautstyr
-Ekstra brannsikring, dersom du bygger nærmere enn 1 m fra nabogrense
Må du søke? Byggesøknad koster penger.

Hvor mye koster en komplett dobbelgarasje?

Svaret på hvor mye en komplett dobbelgarasje koster, avhenger altså mye av hvem som skal kjøpe garasjen, og hvilke ønsker og behov garasjekunden har. Et godt tips er å starte med å sjekke ut reguleringsplanen, slik at du kan finne ut av hvilke muligheter du har, før du går videre og henter inn tilbud. Nå kan du sette opp en garasje opp til 50 m2 uten å søke, dersom du er innenfor alle forskriftene i den nye Plan og Bygningsloven. Ta gjerne kontakt med oss i Igland Garasjen dersom vi kan hjelpe deg med noe, eller du kan fylle ut vårt garasjeskjema for et godt garasjetilbud.

Se eksempler med priser

I bildegalleriet viser vi eksempler på ulike garasjer

Ønsker du et godt tilbud på din drømmegarasje – klikk her