Friheten til å velge

Du kan få garasjen akkurat slik du vil ha den. Vi fikser det meste, sier Mirjam Reiersølmoen i Igland Garasjen.

Igland Garasjen er Norges største produsent av garasjer, og er et resultat av sammenslåing av merkenavnene Grimstad Garasjen, Igland Garasjen og Norges garasjen. Nå presenterer de et stadig bredere utvalg av standardmodeller og fleksible garasjeløsninger, slik at du finner nettopp den garasjen som dekker dine behov.– Vi er en komplett leverandør av garasjer. Våre garasjer bygger på tradisjonelt håndverk som er ment å vare lenge. Etter mer enn 50 år i bransjen vet vi ett og annet om garasjer. Våre standardmodeller er et resultat av mange års erfaring, sier salgssjef Mirjam Reiersølmoen.

Samarbeid

– Vi har Norges største utvalg av standardgarasjer. Når vi sier standard, mener vi en garasje som er laget etter standardiserte mål. Det forenkler vår produksjon og gir deg en lavere pris. Men vi kan fortsatt tilpasse etter dine behov, sier Reiersølmoen.

– Det kan være behov for større eller mindre tilpasninger i forhold til standardmodellen. Takstein eller annet taktekke skal gjerne være tilpasset huset. Kanskje vil du ha en ekstra bod på siden av en dobbeltgarasje. Da kan du «snu taket», slik at innkjøring blir på takrennesiden, sier Reiersølmoen.

Ofte er tilpasning til terreng en utfordring. Er terrenget bratt, trenger du kanskje murvegg på den ene siden eller i bakkant.

– I tillegg kommer valg av dører og vinduer. Og velger du å ha en bod på loftet, må du ta stilling til om det skal være kvist eller ark, og om trappen skal være innvendig eller utvendig, sier Reiersølmoen.

Reiersølmoen har mange ganger erfart at folk er forskjellige. Det gjelder ikke bare smak og budsjett. Noen kunder ønsker å legge ned mye arbeid selv, andre vil ha «nøkkelferdig-garasje».

– Vi har mange alternativer og løsninger. Samtidig vet vi at det er din garasje. Det viktigste for oss er at du blir fornøyd. Vi ser alltid på løsninger sammen med kunden. Vi vet at godt samarbeid gir de beste resultater, forteller hun.

Når vil du ha garasjen levert?

Noen forhold må imidlertid være på plass. Hvilke behov har du – både nå og i fremtiden? Hvilket budsjett opererer du med? Og hvordan er det med kommunens reguleringsplan? Og, ikke minst, hvordan er forholdet til naboene?

– God kommunikasjon er viktig. Da blir hele prosessen smidigere, sier Reiersølmoen, som beregner 3-4 måneder fra kunden tar kontakt til garasjen er ferdig levert og montert. Hun presiserer at Igland Garasjen monterer garasjer hele året.

– Alle avtaler med oss er forbeholdt godkjenning fra kommunen, men vi kan gi deg råd i søknadsprosessen. Vi ordner snitt- og fasadetegninger i målestokk, ringmurstegninger samt malsett og veiledning om hvordan byggesøknaden fylles ut. Tjenesten følger med gratis når du kjøper en garasje fra oss, forteller hun.

– Om det er noe du lurer på underveis i prosessen, tar du selvfølgelig bare kontakt med saksbehandleren din. Vi vil alltid prøve å hjelpe deg, sier Reiersølmoen.