Fra byggesett til Espen Hansens drømmegarasje

Vi er veldig fornøyde med garasjen, også at vi har klart å sette vårt eget preg på den. Og da må det jo være lov å være stolt, sier Espen Hansen som smiler hver gang han går inn i garasjen sin.

Prisen var selvsagt også veldig viktig for oss. Jeg fikk veldig kjapt respons i fra Igland Garasjen, de var raske til å svare da jeg hadde spørsmål. I tillegg fikk jeg direktenummer til en kundeveileder jeg hadde veldig god dialog med, som for vår del gjorde hele prosessen enklere for oss. Med kundeveilederen kunne jeg diskutere garasjeløsninger med noen som kan det med å sette sammen garasjer, tilrettelegge og finne løsninger som er litt utenom normen, sier en stolt garasjeeier.

Få tilbud på din drømmegarasje

Dere landet på en Hushovdmodell, hvorfor?
– Vi ville ha en høy garasje med lagringsloft, og bare en port til garasjen. Hushovdmodellen var den modellen både jeg og samboer landet på, som vi syns var finest i utseende. Målet var å kombinere verksted og en garasje til bilen, slik at jeg fint kunne jobbe med bilen og enkelt komme meg rundt den, sier Espen.

Espen og samboer landet til slutt en Hushovdmodell i størrelse 620 x 800 med hevet tak, for å få en ekstra høy garasje.

Hva innebærer en drømmegarasje for deg?
– Min garasje er jo min drømmegarasje. Her kan jeg gå på sokkelesten, inn i et oppholdsrom med TV og musikkanlegg. Her kan jeg pusle litt i verkstedet og virkelig kose meg. Det er veldig viktig med høy komfort og høy bruksverdi! Her er en plass jeg skal kose meg med venner og jeg har god plass til lagring i andre etasje. Jeg har valgt «husstandard» på garasjen min jeg, fordi kvalitet er viktig for meg, sier Espen.

Hva ville du ha anbefalt andre som skal til å bygge garasje selv?
– Invester det som må til for å utnytte garasjens fulle potensiale. Legg i alle fall til rette for at du på et senere tidspunkt kan videreutvikle garasjen din. Hvis du for eksempel på et tidspunkt kunne tenke deg vanntilførsel i garasjen, men kanskje ikke hadde tenkt å bruke penger på det nå, legg i hvert fall til rette for det så det slipper å bli så stor og dyr en jobb senere.

– Jeg for eksempel har lagt varmekabler i og på utsiden av garasjen min. Det gjorde jeg fordi jeg liker komforten, og for å gjøre det enklere med vedlikehold av porten. Det koster så lite å legge til det lille ekstra når man først bygger sier garasjeeieren fra Skien.

En innredning litt utenom det vanlige
Som innredning i garasjen har Espen valgt sorte vegger, rød innredning og en heldekkende tapet med et bilde av to av rolleinnehaverne fra filmen «Suicide Squad» på den ene veggen. På gulvet har han valgt å legge epoxy, og piffet opp den grå gulvflaten med en sort stjerne midt på gulvet.

– Garasjen var et felles prosjekt for meg og samboer, jeg skal ikke ha alle æren for den innredningen alene. Hun er veldig god på innredning og stil, sier Espen.

– Jeg ville ha sorte vegger fordi da ville det ikke være så farlig om man klasser borti veggene med for eksempel skitne hender. Men da krevde jo garasjen mer belysning.
Med tanke på valg av det store bilde på veggen, så var utseende for oss viktigere enn bruksverdien. Vi liker jo filmen, og syns det bildet var kult! Og bildet passer jo veldig bra til sorte vegger og rød innredning. Jeg smiler hver gang jeg går inn i garasjen min nå jeg! Sier en veldig fornøyd garasjeeier.

Se video for flere detaljer fra byggeprosessen: