En ny måte å se garasjer på!

Igland Garasjen har laget virtuelle garasjer som man kan se gjennom VR-briller av typen Oculus Rift. Dette er ny og spennende teknologi utviklet for spill, som nå er tilgjengelig for garasjekjøpere på standen til Igland Garasjen på Gjør Din Bolig Bedre messer(boligmesser).

– Med denne virtuelle brillen får kundene et mer ekte inntrykk av hvordan garasjen som familien ønsker å kjøpe, fremstår. – Vi tror dette kan forenkle kjøpsprosessen for kundene, sier markedssjef i Igland Garasjen, Jan Kristian Benestad.
Tradisjonelt har man vurdert tegninger og bilder av garasjen, og fundert på om disse matcher de behovene man faktisk har. Man har kanskje en nabo eller bekjent som tidligere har kjøpt en lignende garasje man kan se på, eller man tar turen til Grimstad for å se på demomodeller.

– Igland Garasjen ønsker alltid å hjelpe kundene til å få et best mulig inntrykk av produktene som selges. Gode bilder, 3D-tegninger, videosnutter og nå også virtuelle garasjer gir til sammen et veldig godt inntrykk av produktene, sier Benestad.

«Visning» på få minutter

Den virtuelle brillen som Benestad sitter med i hånden, gjør at man på få minutter får et solid inntrykk av hvordan garasjen fremstår. Brillen settes foran øynene, og ved hjelp av en spillkonsoll kan man bevege seg rundt i garasjen. Man kan se en praktisk innredet garasje og hvor mye plass det tar med både én og to biler i garasjen. Man kan også gå opp på loftet for å få et inntrykk av romfølelsen og om man får plass til det man ønsker der. Noen vil bruke deler av garasjen som arbeidsrom mens andre har behov for lagringsplass. Teknologien gjør det enkelt å klikke inn og ut elementer.

 

 

VR-brille visning

– Vi har samarbeidet nært med Kristiansandsfirmaet DOTS, som har modellert opp modellene i programvaren som er i brillene, slik at det er mulig å kunne se garasjen «live», forklarer Benestad.

Kraftig vekst

– Brillene er som en simulator å regne, og gjør at vi kan vise garasjene våre i full størrelse. I tillegg til garasjer, starter vi nå opp med å selge fleksible løsninger av hagestuer og boder. Det er også laget en virtuell hagestue som kan vises gjennom brillene, legger han til.

Igland Garasjen kan se tilbake på en periode preget av kraftig vekst. Igland Garasjen og konkurrenten Grimstad Garasjene, fusjonerte i 2013/14. Det har ifølge Benestad vist seg å være et smart trekk.

– Vi fikk en kraftig salgsøkning i fjor, og solgte betydelig mer totalt sett enn hva de to selskapene gjorde hver for seg. Vi er nå Norges største garasjeleverandør. Samlet solgte vi over 2.000 garasjer i 2015, og salget økte spesielt mye siste halvår. Starten på 2016 har også vært bra, med 40 % økning i forhold til samme tid i fjor, sier Benestad.

Igland Garasjen skal være tilstede på flere Boligmesser fremover og de virtuelle brillene kan prøves av kunder på messestanden.