5 tips for en ryddig garasje

Mot vår- og sommersesongen er mange av oss flinke til å vaske huset, bilen og stelle med hagen. Har du garasje, har den kanskje siste prioritet når det kommer til rydding, eller i verste fall, blir den oversett.

Er du en av dem som i tillegg til å ha et sted for bilen, hageredskaper og andre verktøy, bruker garasjen til å lagre ting du ikke ønsker å ha i huset? Eller til dine hobbyer og sportsutstyr?

Kanskje du vurderer å kjøpe garasje, eller akkurat har blitt en lykkelig eier av en. I så fall er innsiden av garasjen et like så viktig aspekt å vurdere, som utseendet på garasjen. Hvilke lagringsbehov vil du ha i nærmeste fremtid? Tenk enda lengre: Vil du trenge plass til bilmekking, hobbybenk, lagring av stort sportsutstyr?

Uansett hvordan man ser på det, er garasjen noe du skal ha i mange år, om ikke hele livet. Det er de billigste kvadratmeterne du har i hjemmet ditt, og organisering innvendig, vil hjelpe deg å utnytte disse maksimalt.

Avdekk behov

Caroline Grønvik er salgskoordinator hos igarasjen.no, nettbutikken tilhørende garasjer.no, herunder Grimstad Garasjen, Norges Garasjen og Igland Garasjen. Som navnet tilsier, selger igarasjen.no alt av tilbehør til garasjen, og hjem, fra fjernkontroller til porten, til utelamper til innkjørselen, til komplette innredningssett, garasjegulv, kroker og annet oppheng.

Som treårig ansatt hos Igland Industrier, hvorav to som hovedansvarlig for salg gjennom igarasjen.no, er Caroline godt kjent med garasjeeiere sine behov for innredning.

– Noe av det første jeg gjør i samtale med en kunde, er å avdekke behov. Hvor stor garasje har vedkommende, og hvor mange biler? Har vedkommende mye hageutstyr, verktøy, sportsutstyr eller bilutstyr?

Inspirasjonssiden til igarasjen.no er stedet kundene ofte tar utgangspunkt i når de skal planlegge innredningen, sier Caroline. Siden kan hjelpe kundene med å danne seg et bilde av sine behov og mulige bruksområder for innredningen.

Du kommer langt med et par startpakker fra kr. 1 700 og oppover, avhengig av hvor stor gulvplass du har ”til overs”.

Kroker og annet oppheng for diverse utstyr frigjør også mye gulvplass. Det gjør også at du kan kjøre bilen trygt inn i garasjen uten å være redd for å dytte bort i en tryllebår. Leter du etter en bestemt gjenstad, er den også lettere å finne hvis den har sin faste plass, sier Caroline.

Er du garasjeeier, eller en kommende en, har Caroline følgende tips for en ryddig garasje:
  1. Tenk helhet i innredningen. Du får en god del oppbevaringsmuligheter i en innredningspakke, som gjerne består av hyller, skap og skuffer.
  2. Suppler gjerne innredningen med kroker, skinner og hyllereoler for oppbevaring av hageredskaper, sportsutstyr, dekk og verktøy.
  3. Utnytt vegg- og takplassen, men vurder plasseringen. Har du en stor bil med takboks, har du ikke nødvendigvis god plass til å lagre ting i taket.
  4. Merk! Bruk oppbevaringsbokser for skruer og annet smått, og merk disse.
  5. Tenk siste-finish. En lukket løsning på innredningen skjuler mer enn en åpen. Epoxy-gulv beskytter garasjegulvet, og gir samtidig innsiden av garasjen et preg.
Kontakt

Besøk gjerne igarasjen.no for flere garasjeinnredningsideer. Trenger du personlig hjelp med innredningen i din garasje, hjelper igarasjen.no-ansatte deg gjerne!

Telefon Rolf Jensen: 415 79 808
Telefon Caroline Grønvik: 908 38 868
Epost: post@igarasjen.no